Авокадо: 5 доказани ползи за красотата

Авокадо: 5 доказани ползи за красотата

Авокадо: 5 доказани ползи за красотата

Авокадото е плод, който набира все по- голяма популярност през последните години. Това се дължи на мекия вкус, богатата и кремообразна текстура. Авокадото ( лат. Persea Americana) принадлежи към семейството на Lauraceae, група, която включва растения, като канелата. То има десетки разновидности по размер, цвят и текстура и води произхода си от тропиците. Отглежда се в САЩ, Карибите, Мексико, Бразилия, Израел и Австралия.

В Авокадото се съдържат мононенаситени мазнини, а именно вериги от въглеродни атоми, с прикачени към тях водородни атоми. Това което ги различава от другите мазнини обаче, е именно фактът че точно един от въглеродните им атоми няма прикачен към себе си водороден атом, откъдето произлиза и името на този вид мазнини – мононенаситени. Последните проучвания сочат, че приема на мононенаситени мазнини е силно препоръчително. Мононенаситените мазнини помагат за предпазване от сърдечни заболявания и понижават кръвното налягане, както и са част от балансираните диети за регулиране на висок холестерол. Авокадото има доказан ефект и върху косата на човека.

Ползите за косата от употребата на масло от авокадо са много и удивителни.

  1. Подсилва растежа

Недостигът на витамини може да причини загуба на коса или да забави растежа. Авокадото е богато на витамини В и Е, които работят на клетъчно ниво за защита и укрепване на косъма. Витамин В е от съществено значение за растежа на косата, а Витамин Е помага за възстановяване на увреден скалп. Липсата им в организма може да забави или спре растежа на косата. Здравата коса нараства с около 2,5 см всеки месец. Третирането на скалпа и косата с масло от авокадо е един от добрите начин за насърчаване на редовния и растеж, плътност и мекота.

  1. Ревитализиране скалпа

Маслото от авокадо много лесно се абсорбира от порите и така полезните му съставки бързо и лесно се усвояват от човешкия организъм. Кожата се хидратира, успокоява и почиства.

  1. Възстановява косата

Маслото от авокадо защитава слоевете на косъма, като подсилва крехката и къслива коса. Повишава се общото състояние на косата, а суха или увредена коса се регенерира бързо и удивително. Авокадото за първи път е използвано с тази цел още от древните египтяни.

  1. Спира косопада

Косопадът може да може да се дължи, както на недостиг на витамини, така и да е в следствие на стрес и други външни фактори. Нарушеният обмен на вещества изсушава скалпа и косата, което води след себе си до косопад. Подхранващите и възстановяващи свойства на авокадото го правят много добро и естествено средство за лечение на косопад и подобряване на общото състоянието на косата.

  1. Хидратира косата

Лошата диета и ежедневния стрес могат да доведат до изсушаване на скалпа, а от там да нанесат щети върху структурата на косъма.  Маслото от авокадо действа на вътрешните слоеве на космените фоликули, като спомага задържането на влага. Използването на маска с масло от авокадо помага за възстановяване на нивата на влага в скалпа, като създава силно хидратираща и защитна среда за косата.

Поддържането на блестяща и жизнена коса е трудно, особено при постоянното и стилизиране, боядисването и пр. Изполването на масло от авокадо в маската за коса, възстановява структурата на косъма, подобрява външният и вид и връща жизнеността. Calinachi Extreme е маска за коса, която умело съчетава действието на маслото от авокадо с това на други подхранващи масла, като жожоба, гуарана, арган и кокос. Calinachi Extreme съдържа също така и други активни вещества, като кератин, колаген, кофейн, магнезий и прокапил. Косата е възстановена и подхранена, растежа е подсилен, а вида и е отново жизнен и енергичен. Calinachi Extreme е лесно достъпно средство за цялостна грижа на човешката коса.

 

Share this post

Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *