Защо е важна хидратацията на лицето?

Защо е важна хидратацията на лицето?

Защо е важна хидратацията на лицето?

Важно е да помним, че кожата заема цели 20% от тялото ни, а същевременно тялото ни е 70% вода. Връзката между двете неща е очевидна и  признаците са видими за самите вас – устните са по-плътни, веждите и скулите са повдигнати, а кожата на лицето в цялост е по-стегната. Това как изглеждате  определено е едно от първите неща, които правят впечатление у хората. Именно за да бъде то добро, всеки от вас трябва да полага нужните грижи.

Добре хидратираната кожа на лицето често се сочи като източник на младост, здраве и красота. Дали обаче е достатъчно да пиете много вода и да ядете зеленчуци, за да изглеждате добре? Трудно бихме отговорили на този въпрос утвърдително и еднозначно. Благодарение на предлаганите на пазара продукти, всеки от вас има възможността да допринесе за хидратацията на своята кожа посредством продукти, в чийто състав са концентрирани нужните за това елементи.

Как изглежда хидратираната кожа?

 С една дума: сияйна! Лицето ви ще бъде с равномерен тен, без петна или зачервяване. Ще се радвате на мекота при допир и спокойствие през цялото денонощие. Хидратацията е особено важна за хората с чувствителна кожа, тъй като тя трайно ще намали раздразнителността на лицето ви. Висококачествените продукти, които са специализирани в хидратация на кожата на лицето, са с така разработени формули, че влагата да са запазва и циркулира във всички слоеве на -дермата, за да има дълготраен ефект.

Признаци на дехидратираната кожа

 Естествено е, че когато клетките на кожата са дехидратирани, тяхната нормална функция е  нарушена. Част от дълготрайните неприятни последици, които неизменно ще се  появят, са бръчки и финни линии, алергии, напукване

и т.н-.

Хидратацията – ключът към пълноценно ежедневие

Постигането на хармония отвътре в тялото и отвън във визията е нещо, към което всеки човек се стреми, но истината е, че абсолютното съвършенство се крие в простите неща. Хидратацията е едно от тях. Тя често се подценява, но ролята ѝ в нашия живот определено е голяма:

 

  • Контролира теглото;
  • Забавя стареенето;
  • Отговаря за физическата и умствена дееспособност;
  • Защитава от външни влияния като замърсявания, студ, слънце и др.

 

Проблемите с хидратацията особено силно ни мъчат, както през студените месеци, когато времето навън се отразява отрицателно върху лицето ни, таки и под влияние на силното слънчево лъчение. Изложена на много стрес през зимата (вятър, студ, сух въздух, разнообразни отоплителни уреди) и лятото (високи темпераури, силно слънце, ултравиолетови лъчи) кожата сигнализира за проблема чрез раздразване, опъване и сухота.

Важно е да се отбележи, че хидратацията далеч не е въпрос на възраст или сезон. Пълноценната грижа за кожата ви осигурява спокойствие и сигурност по всяко време на годината. Затова заложете на качествени продукти, с които да си гарантирате приятно усещане постоянно!

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *