Как се отразява студът върху кожата и как да неутрализираме неговите вредни влияния

Как се отразява студът върху кожата и как да неутрализираме неговите вредни влияния

 

Как се отразява студът върху кожата и как да неутрализираме неговите вредни влияния

 

Минусовите температури определено не са най-добрия приятел на кожата ни. Но пък са факт през почти 4 месеца от годината, не през цялото време, за щастие. И ако все още нямате някой екзотичен вариант за бягство на топло, то тогава ви предстои да измислите решение, с което да се справите със заплахата за кожата ви през студените дни.

 

Въпреки че “страдащата от студ кожа” изглежда на пръв поглед незначителен проблем, немалко са последиците, които може да донесе след себе си. Именно с цел да не стигнете до там, важно е да сте добре запознати с въздействието на ниските температури върху кожата, както и как да се борите с него – превантивните мерки и ежедневната грижа, която трябва да полагате.

 

Какво се случва с нашата кожа през зимата?

 

  • Изтъняване и отслабване на кожата

От една страна, при осезаемо ниски температури мастните жлези на кожата отделят значително по-малко количество секрет, което оставя кожата ви незащитена и по-тънка. От друга страна, влизането от студено на топло често изглежда най-доброто решение, когато сте премръзнали навън, но кожата ви определено не е съгласна с това. Резките температурни разлики ѝ причиняват дискомфорт, който води до загуба на свежест, сухота и дори до загрубяване.

  • Дехидратация и образуване на бръчки

Ниските температури свиват кръвоносните съдове, които след това се разширяват от топлината и изтънялата ви кожа става на червени петна, което показва, че е подложена на стрес и страдание. Най-чувствителна е кожата около очите и в тези си състояния тя е най-силно податлива на бръчки.

Всичко това навежда на мисълта, че правилно поведение няма, но това далеч не е така. Особено когато сте добре запознати с правилните марки и продукти. Уверете се сами!

 

Красиво кожа през зимата в няколко лесни стъпки

 

  • Хидратация, хидратация и пак хидратация! Задължително отделяйте време поне два пъти в седмицата за хидратираща маска, чиято цел е да повиши количеството на хиалуроновата киселина в кожата и да ограничава загубата на вода. Мощният комплект от лен, авокадо и овес е добър начин да поддържате кожата си гладка и мека;
  • Използването на натурални продукти трябва да се превърне в цел за цялата година. Но ако има сезон, през който те са от съществено значение, то със сигурност това е зимата. Много от маските, предлагани на пазара, съдържат алкохол или различни аромати, които може да имат неприятен ефект, особено в студеното време;
  • Нещо повече, идеалната маска съдържа подхранващи масла, които подпомагат естествените регенериращи процеси;
  • И това не е всичко – има маски за лице, чиято насоченост е подобряване на кожната бариера и нейната гъвкавост/еластичност. Какво ви трябва повече, за да сте красиви през зимата?
  • Влияние оказва и приеманата от вас храна, която е препоръчително да е богата на витамин А и Е. Те драстично ще спомогнат за ограничаването на дехидратацията на кожата;
  • ВАЖНО! Кожата ви е чувствителна през зимата и е препоръчително маските, на които се спирате да са с такава насоченост.

 

Маските за лице на Calinachi са доказателство, че грижата за кожата може да се превърне в истинско удоволствие, когато използваме правилните продукти.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *