Овесът като част от грижата за лицето

Овесът като част от грижата за лицето

 

Овесът като част от грижата за лицето

 

Овесът безспорно е полезна и здравословна част от вашето меню, която се грижи за правилната работа на сърцето и метаболизма, подобрява функциите на имунната система и предпазва от рак на гърдата и диабет тип II. Нещо повече, той допринася за за добра форма на тялото.

 

И ако това не ви се струва достатъчна причина непременно да го включите в ежедневието си, то нека ви кажем още нещо. Знаете ли, че овесът е също толкова важен и необходим елемент от грижата, която полагате за кожата си? Искате ли да сте по-красиви с възможно най-малко усилия и с лишени от химия продукти?

 

Богат на полезни за организма съставки, овесът е и чудесен козметичен продукт, който бързо ще демонстрира благотворно влияние върху кожата ви.

 

Овесът  ползи и действие  

 

Изборът на правилните козметични продукти е важен и за двата пола, а препълненият с разнообразни предложения пазар го прави изключително труден.

 

Подобно на други натурални продукти, овесът притежава уникалното свойство да заздравява кожата, но едновременно с това да я прави сияйна, гладка и еластична. Продуктите, в чийто състав намира място и овесът, отлично се справят с акнето и сухата кожа, като я хидратира и зарежда с витамини, борейки се с всички несъвършенства.

 

Благодарение на своето противовъзпалително свойство, овесът успокоява и омекотява кожата. Той е много ефикасен при борбата с изгаряния, ухапвания от насекоми и дори повлиява положително симптомите при варицела. Аминокиселините в него пък подобряват баланса в кожата.

 

Суперхраната за перфектна кожа

 

Овесът далеч не бива да се прилага епизодично само когато имате проблеми и търсите начин, по който да се справите с тях. С превантивна цел той е полезен за постоянна употреба, което ще ви гарантира дълготрайна защита и устойчивост на вътрешни и външни влияния върху кожата:

 

  • Стяга порите;
  • Стимулира производството на колаген;
  • Действа като естествен хидратант на кожата;
  • Заличава признаците на стареене;
  • Балансира pH – отстранява сухотата или прекомерното омазняване.

Още древните араби и египтяни са открили чудотворното свойство на овеса не само като хранителен продукт, но и като разкрасително средство. Те са го прибавяли към водата си за къпане или заедно с други растителни съставки са го използвали, за да направят кожата си по-бяла и здрава. В днешно време, благодарение на напредналите технологии, овесът може да се прибавя към разнообразни козметични формули, без да се губи ефективността му.

 

Продължете с приема на овес под формата на хранителен продукт, но едновременно с това се възползвайте от продуктите на Calinachi за постигане на пълноценен ефект от полезните му свойства. Този продукт е натурална и безопасна алтернативна на процедурите, нужни за изглаждане на кожата и повдигане на контурите.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *