Дезинфекциращ гел за ръце – задължителен елемент от хигиенните ни навици

Дезинфекциращ гел за ръце – задължителен елемент от хигиенните ни навици

Дезинфекциращ гел за ръце – задължителен елемент от хигиенните ни навици!

 

Сред основните теми, вълнуващи хората през зимния сезон, е повишаването на имунитета и как да се предпазим ефективно от болести. Тази на пръв поглед лесна задача се оказва голямо предизвикателство, когато всички наоколо проявяват симптоми на грип или настинка.

 

Обществените места и скупчването на много хора в малки пространства като метро, автобус, супермаркет и др. е неизбежна част от ежедневието на по-големия процент от обществото. Но именно подобно множество от лица е идеален момент за разпространението и обмяната на вируси и бактерии, които лесно достигат до нас дори само когато дишаме. Независимо че живеят за кратко във външна среда, те са устойчиви, адаптивни, лесно си “прокрадват” път до човешкия организъм и най-вече са невидими, което прави борбата с тях още по-трудна.

 

Доказано превенцията има много по-голямо значение за справянето с дадена болест от последващо лечение. Изолацията от “другите” е отлично, но граничещо с невъзможното решение на този проблем. Затова ако и вие сте от хората, търсещи нещо лесно за употреба, но ефективно, то в Calinachi ви предлагаме комплект от 5 или 10 броя дезинфекциращ гел за ръце, с който може да отреагирате бързо във всяка ситуация.

 

Защо точно дезинфекциращ гел за ръце Calinachi?

 

 • Всяка от опаковките е по 85 ml, което ви позволява да носите своя дезинфекциращ гел абсолютно навсякъде – ръчен багаж в самолет, малка дамска чанта за вечерно излизане, та дори и в джоб на яке;
 • Петте броя в комплекта ви дават възможност да се запасите за известно време напред, ако ситуацията го изисква;
 • Преди всичко, ние от Calinachi се стараем да се грижим за здравата и красива кожа на всеки човек. По тази причина нашият дезинфекциращ гел е с щадяща формула, която спомага за личната хигиена, без да изсушава ръцете ви и да ги лишава от отличен вид;
 • Дезинфекциращият гел на Calinachi съдържа омекотител и френски парфюм. Така, наред с незабавното бактерицидно, туберкулоцидно, фунгицидно и вирусоцидно действие, ще се сдобиете и с дълготраен приятен аромат.

 

Кога се използва дезинфекциращ гел?

 • При кихане, духане на носа или кашляне;
 • При използване на колички за пазаруване;
 • След тренировка във фитнеса;
 • При използване на всякакви публични устройства (банкомати, машини за превозни документи и др.) и градски транспорт;
 • За децата, когато са играли в паркове и детски кътове;
 • След контакт с животни, като това е препоръчително, дори когато става дума за вашия домашен любимец;
 • Дезинфекциращия гел на Calinachi е подходящ и за медицински лица преди срещите им с пациенти.

Как се използва дезинфекциращ гел за ръце Calinachi?

Гелът е за външна употреба. Нанасянето му е изключително лесно и не изисква отмиване, което позволява дори и на по-малки деца да се възползват от неговото антибактериално действие. Хигиенната дезинфекция се извършва с около 3 ml от гела, който се разнася с енергични масажни движения върху сухи ръце в продължение на 1 минута. При хирургичната дезинфекция се поставя 2 пъти по 3 ml и се масажира общо 5 пъти. За да сте сигурни, че употребата на дезинфекциращ гел е била ефективна, ръцете ви трябва да са били влажни през целия период на експлоатация.

Според специалисти, качествените дезинфекциращи гелове отстраняват до 99,99% от вредните бактерии, които остават по ръцете. Затова ние ви препоръчваме в сезон, пълен с опасности за здравето, които дебнат отвсякъде, да се сдобиете с нещо ефективно в битката с тях. Calinachi има решение за вас – Дезинфекциращ гел за ръце.

 

 

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.