20 съвета как да се предпазим от Covid 19

20 съвета как да се предпазим от Covid 19

 1. Мийте ръцете си често и старателно по минимум 30 секунди, като обърнете внимание на пространството под ноктите.
 2. Не ходете на места, на които има струпване на хора.
 3. Когато се налага да общувате с други хора, пазете минимум 2 метра дистанция.
 4. При влизане в дома си, събувайте обувките си навън, свалете дрехите си в коридора и ги перете на максимално висока температура. Препорчително след всяко носене.
 5. Изнасяйте връхната си дреха на слънце веднага след като я съблечете.
 6. Купувайте пакетирани храни и зеленчуци.
 7. Яжте зеленчуци и плодове, които се белят. Мийте ги със сапун преди консумация.
 8. Пийте топли напитки всеки ден – чай, гореща вода с лимон или лъжица оцет.
 9. Подсилете имунитета си с натурални продукти. Включете в дневното си меню повече зеленчуци, ядки, високо енергийни храни.
 10. Носете гумени ръкавици. Ако нямате тази възможност, отваряйте вратите със салфетка, която извхърлете веднага след използване. В случай, че не разполагате със салфеткта, покрийте ръката си с дрехата, която носите.
 11. Не използвайте асансьори по възможност. Ако все пак се налага стойте с гръб към другите пътници.
 12. Проветрявайте общите помещения на сградата, в която живеете. При всяка възможност нека прозорците да са отворени.
 13. Провертявайте дома си всеки ден.
 14. Използвайте дезинфектанти и антисептични гелове, когато боравите с пари.
 15. Не се появявайте на публично място без маска, която да покрива устата и носа Ви. Ако нямате налична, осигурете си домашно ушита или покривайте лицето си с шал, който перете на висока температура при всяка употреба.
 16. Преборете се с навика си да докосвате лицето, носа, устата и очите си.
 17. Погрижете се за възрастните си съседи. Обадете им се и разберете от какво имат нужда. Оставете покупките пред вратата и не допускайте пряк контакт с тях.
 18. Участвайте в колкото може повече каузи за взаимопомощ, като спазвате инструкциите за безопасна комуникация. При възможност общувайте по телефон или друго средство за виртуална комуникация.
 19. Не прекалявайте с шегите за вируса. Някой хора неглижират ситуацията, засегнатите, медиците и всички подложени на ежедневен риск за здравето и живота си, обаче страдат. Покажете на обкръжението си, че имате отговорно отношение към обстановка, Бъдете пример!
 20. Помнете и вярвайте , че всички сме част от едно цяло. Погрижете се за хората около Вас, за да бъдете и Вие в безопасност. Бъдете отговорни!

Антисептичния гел Calinachi Daily е надеждно средство за дезинфекция. Има уникалната формула на основата на етанола (66г/100мл) . Обогатен е с масла, за да е щадящ към кожата на ръцете и остава аромат на нежен френски парфюм. С помощта на антисептичния гел на Calinachi се грижим за нашето и здравето на хората, които обичаме. Това е един лесен и достъпен начин за дезинфекция, който ни дава сигурност и нужната защита.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.