Как да се грижим правилно за косата?

Как да се грижим правилно за косата?

Косата на всеки човек е различна и има потребности, на които трябва да се отговаря, за да изглежда по начин, който да ви кара да се гордеете с нея. На всяка дама се е случвало да види жена с невероятна коса и да се зачуди какво ѝ липса на нейната. Коафьори от световно ниво споделят, че в действителност грижата за красивата коса далеч не е толкова сложна дейност, а се състои в съвсем прости, но последователни стъпки и в правилен избор на продукти.

Смело можем да заявим, че добре изглеждащата коса е задължителен елемент от визията на жената, а самите французи казват, че “здравата и лъскава коса вече е прическа”.

Всеизвестни, но всъщност малко известни съвети за грижата за вашата коса

Мийте косата си, когато е необходимо! С риск да ви разочароваме, ще кажем, че няма универсално правило. Независимо че много от вас са чували, че косата трябва да се мие през ден, два или три, честотата на тази процедура се определя единствено и само от конкретните нужди на косъма ви и варира от ежедневно миене до 8-10-дневни периоди. Можем да кажем, че при дамите с по-тънки коси миенето е по-често, отколкото при жените с обемни и гъсти “гриви”, но невинаги;
● Пърхот, мазна коса, сух и изтощен косъм – макар че тези проблеми често се приемат от хората като характеристики на тяхната коса, това съвсем не е така. Всяко от тези неща може да бъде както индикация за друг проблем, така и страничен ефект от нещо, затова бъдете бдителни какво ви казва вашата коса и съобразявайте грижите си с тези ѝ потребности
● За да намалите негативното влияние на храненето и вътрешното състояние на организма (стрес, умора и др.)  върху косата си, старайте се да приемате храни, богати на витамини, както и да си почивате при възможност;  
Обърнете внимание на разресването – от правилния избор на четка и гребен до неговото извършване. Това ви гарантира елиминиране на накъсването (особено при по-тънките коси) и стърченето на косата.

Маска за коса – тайната на всяка жена

Неслучайно отделяме специално място на маската за коса, защото тя се явява продукт с най-разностранни функции, който може да преобрази косата ви до неузнаваемост, когато е добре подбран. Поради богатия набор от продукти на пазара, към избора на този елемент от женската козметика трябва да се подхожда с особено внимание.

Освен марката и съдържанието, всяка дама непременно трябва да съобрази нуждите на своята коса. Или пък не?  

Натуралната формула на маската за коса на Calinachi позволява прилагането ѝ към всеки тип коса. Благодарение на вложените техника и знания, тя има възстановителен ефект при увреден косъм и го предпазва от външни фактори. Маската ще се погрижи по особено приятен начин косата ви е да е максимално дълго време хидратирана и здрава. При всяко нанасяне на богатия мощен комплекс от четири натурални масла се наблюдава моментален ефект и жизненост на косата.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *