Как да се погрижим за кожата на лицето си след 35?

Как да се погрижим за кожата на лицето си след 35?

Как да се погрижим за кожата на лицето си след 35?

 

 

Стареенето е естествен за всички живи организми процес. Той е свързан основно с  намаляване, нивата на водното съдържания в организма и натрупването на токсини в клетките, които намаляват пропускливостта на клетъчната мембрана и забавят метаболизъма. Скоростта и начина по който се развива са до голяма степен са генетично обусловени. Има обаче и външни фактори, които спомагат за така нареченото преждевременно стареене на кожата. Такива са:

 

 • Стреса. Освобождават се молекули, наречени свободни радикали, които разграждат различни кожни компоненти, като колаген, хиалуронова киселина и функционален еластин. Свободните радикали се унищожават по естествен начин от антиоксидантите в организма. Със времето обаче тази способност намалява и затова е важно да си ги набавяме регулярно.
 • Хранителния режим. Включването в менюто на продукти богати на антиоксиданти и много важно за да водим успешно борбата със свободните радикали. Такива за плодовете, зеленчуците, суровите ядки и др.
 • Слънцето. Излагането на UV-лъчите ускорява дехидратацията на кожата и води до образуването на петна, които са един от признаците на стареенето.
 • Замърсяването на въздуха. Вредните емисии във въздуха нарушават жизнените процеси протичащи в клетките, а от там и структурата и вида на кожата на лицето и деколтето.
 • Използването на неподходяща козметика. Избора на продукти, които да включим в ежедневната грижа за външния ни вид е от ключово значение за сме добре подготвени да се борим с причините и признаците на строене.

 

Основните характеристики на стареенето са:

 

 1. Появата на бръчки. Първите бръчки се появяват обикновено в средата на 20-те години, но е строго индивидуален процес. Първоначално се появяват така наречените фини линии около очите и устните или още познати, като мимически бръчки. С течение на времето те стават по- изразителни и дълбоки. Започва да се появяват и динамични бръчки по челото, които с времето преминават в статични.
 2. Загубата на обем. Постепенно с времето кожата на лицето и врата започва да губи плътност. Първи признаци се забелязват с намаляване на обема на устните, в следствие на което червилото се разтича. Поетапно хлътват бузите и увисва кожата под брадичката.
 3. Загуба на еластичност. Причина за това е намаляването на водния резерв в кожата, както и наличието на колаген, еластин, хуалуронова киселина и др. Това неминуемо се отразяван на вида и състоянието на кожата. Тя изглежда като „промазана“ и губи блясък и свежест, а именно те са признаците на младостта.

 

Ето и няколко лесни за изпълнение съвета, които да ни  помогнат да поддържаме желания вид на кожата на лицето и деколтето и да забавим процеса на стареене.

 

Хранете се правилно и спортувайте.

Добрата диета и спорта са в основата за справяне със стреса и изхвърляне на токсините от тялото, а от там и с негативните последици, които те оставят не само върху лицето ни, но и върху цялото тяло.

 

Пийте вода.

Приема на подходящите количества вода за вашето тегло е от първостепенно значение. Недостига на вода, води до дехидратация на кожата, а прекомерният прием извежда от организма витамини и хранителни вещества, необходими за правилното функциониране на организма.

 

Правете ежедневно упражнения за лицето като тези 5:

 

За очите. Препоръчва се за увиснали клепачи, торбички около очите и подпухналост. Естествена алтернатива на ботокс процедури и очна хирургия.

 

Стъпка 1: Натиснете и двата средни пръста заедно във вътрешния ъгъл на веждите, след което с показалеца натиснете върху външните ъгли на веждите.

 

Стъпка 2: Погледнете към тавана и повдигнете долните клепачи нагоре, за да примигнете и след това се отпуснете.

 

Стъпка 3: Повторете още шест пъти и завършете, като затворите плътно очи за 10 секунди.

За бузите. Подходящ за поддържане на линията на бузите и предпазва от увисване на кожата. Алтернатива на долен лифтинг на лицето и филър процедури.

 

Стъпка 1: Скрийте зъбите си с устните, за да оформите буквата „О“ с устата.

 

Стъпка 2: Усмихнете се широко, като държите зъбите скрити и повторете шест пъти.

 

Стъпка 3: Задържате  формата на усмивката, докато поставяте един показалец на брадичката. След това започнете да движите челюстта нагоре и надолу, когато главата се накланя леко назад. Отпуснете се и повторете още два пъти.

За кожата на челото: Изглажда хоризонталните линии на челото, и е алтернатива на ботокс процедурите.

 

Стъпка 1: Поставете двете си ръце на челото с длани към лицето и разтворете пръсти между веждите и линията на косата.

 

Стъпка 2: Нежно преместете пръстите навън през челото, прилагайки лек натиск, за да стегнете кожата.

 

Стъпка 3: Отпуснете се и повторете 10 пъти.

За повдигане на веждите. Подходящ за дълбоки кухи очи и увиснали вежди и е алтернатива на хирургични процедури за повдигане на вежди.

 

Стъпка 1: Поставете показалец под всяко око, насочен към носа.

 

Стъпка 2: Скрийте зъбите и отворете широко уста.

 

Стъпка 3: Тренирайте горните клепачи, докато гледате тавана за 30 секунди. : Кокетливите очи.

За брадичката и шията. Подходяща на изглаждане на линиите по шията и стягане на кожата. Алтернатива е на процедури за повдигане на врата.

 

Стъпка 1: Гледайки право напред, поставете върховете на пръстите в долната част на шията и леко опънете кожата надолу с наклонена назад глава.

 

Стъпка 2: Върнете главата надолу към гърдите и повторете още два пъти.

 

Стъпка 3: Поставете горната устна отгоре, така че ъглите на устата да сочат надолу. Пръстите са на ключицата, а главата е обърната назад. Задръжте за четири дълбоки вдишвания.

Използвайте подходяща козметика.

Маските за лице на Calinachi Extreme са натурални продукти, което гарантира бързата абсорбация и незабавния ефект, а също така ги прави подходящи и за всеки тип кожа. Високата концентрация на активни съставки насища кожата в областта на лицето и деколтето с хранителни вещества и витамини, за подхранване и здрав вид. Предлагаме и схема за използването им през седмицата, която да гарантира максимален ефект в борбата със стареенето.

 

 

Понеделник
1. Почистете добре кожата в областта на лицето и деколтето.

 1. Направете си ежедневната серия от упражнения
 2. Поставете маска за лице Calinachi Hydra Expert. Съдържа хиалуронова киселина и хидратиращия комплекс. Контролира циркулацията на водата и водните резерви в кожата и действа като „Антидехидратиращ щит“.

Вторник
1. Почистете добре кожата в областта на лицето и деколтето.

 1. Направете си ежедневната серия от упражнения за лице
 2. Подберете подходяща за вас серия от упражнения за тяло. Повиша тонуса и подобрява кръвообращението.

Сряда
1. Почистете добре кожата в областта на лицето и деколтето.

 1. Направете си ежедневната серия от упражнения.
 • Поставете Calinachi Filler маска за лице. Съдържа: Matrixyl Synthe 6, мощен противобръчков пептид, който увеличава синтеза на 6-те най-важни възстановяващи кожата сигмента – колаген тип 1,3,4, фибронектин, хиалуронова киселина и ламинин-5.

Четвъртък
1. Почистете добре кожата в областта на лицето и деколтето.

 1. Направете си ежедневната серия от упражнения.
 2. Правете упражнения за релаксация. Помага за освобождаване на натрупания през седмицата стрес и умора.

Петък
1. Почистете добре кожата в областта на лицето и деколтето.

 1. Направете си ежедневната серия от упражнения за лице.
 2. Повторете упражненията от понеделник. Върнете тонуса и се заредете със сила и енергия за уикенда.

Събота
1. Почистете добре кожата в областта на лицето и деколтето.

 1. Направете си ежедневната серия от упражнения за лице.
 2. Нанесете Calinachi Boost маска за лице.

Дeйcтвa oтпycĸaщo нa пoдĸoжнитe мycĸyли и имa мoмeнтaлeн и дългoтpaeн eфeĸт зa изглaждaнe нa мимичecĸитe бpъчĸи. Намалява мускулните контракции и по този начин забавя образуването и задълбочаването им.

Неделя
1. Почистете добре кожата в областта на лицето и деколтето.

 1. Направете си ежедневната серия от упражнения за лице.
 2. Излезте на дълга разходка в природата. Зарежда, освежава, подобрява тонуса и кръвообращението. Помага за поддържане на доброто здраве, а от там естествено и добър външен вид.

Забавянето на процеса на стареене не е невъзможна кауза! С постоянство и грижа, можем да се борим със следите на времето и  да отложим появата на бръчки, фини линии и петна!

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *