Съвети за красива коса през есента и зимата

Съвети за красива коса през есента и зимата

Както природата има своите годишни времена, така и косата има своя жизнен цикъл и преминава през различни фази. Това налага да синхронизираме усилията, които полагаме с конкретните нужди на косата в даден период от време. Това е времето на сезонния косопад, непокорната коса и сухия скалп.

#1 Запазете час при фризьор

Ултравиолетовите лъчи, солената и хлорирана вода през лятото оставят косата изтощена, накъсана и с делящи се краища. Доверете се на професионалист и подкъсете косата. Това ще я освежи значително и ще върне бляскавия и вид. По – ниските температури спомагат и за запазването на цвета за по- дълъг период от време. Ако сте решили да освежите или промените цвета на косата си, това е подходящ момент да го направите.

#2 Съобразете се с метеорологичната обстановка навън

Ниската температура води до по- ниско съдържание на влага във въздуха. За да запазите косата си хидратирана и подхранена носете шапка за да затоплите кожата на главата и дължината на косъма.  Подберете я правилно за да избегнете образуването на статично електричество, което прави косата непокорна и неподатлива на стилизиране.

Бъдете внимателни и със стилизиращите продукти. Ако навън вали, а вие сте използвали силен лак или гел за коса, шанса е огромен тя да има нечист вид. Доверете се на по- леки формули.

#3 Хидратирайте косата си

За да запазите влагата в структурата на косъм за по-дълго е добре да я сресвате добре всяка вечер, по възможност използвайте чета със естествен косъм.  Избягвайте тежките стилизиращи процедури и при възможност оставете косата да съхне естествено. Дори и така можете да изглеждате стилни в забързаното ежедневие, само се доверете на по- семпли, изчистени и класически визии за себе си. Конската опашка и кока, винаги са добър избор.

#4 Подберете правилно козметика си

Доверете се на натурални продукти и обърнете внимание на техните съставки. Маската за коса  Calinachi Extreme е добър избор. Тя в богата на масла като агран, жожоба, авокадо и други, като подхрава в дълбочина и връща блясъка в косата. Прокапила, ланолина, магнезия и кофеина в нея се борят с косопада и загубата на обем, особено характерни за този сезон. Косата е силно енеризирана. В допълнение можете да се доверите и на безсулфатния шампоан на Calinachi. Той е с напълно естествени пенители, не съдържа силикони и е подходящ за ежедневна употреба.

Когато нанасяте шампоана, маската или маслата които сте избрали за вас го правете с масажиращи движения в продължение на 2-3 минути. Това спомага за подобряване на кръвообращението в скала.

#5 Хранете се правилно

Добрата диета е от ключово значение за общото ви здравословно състояние. Есента, с променливото си време и понижените температури, предразполага към простудни заболявания. Това неизменно води до спад в имунната система и общия тонус на организма. Не е възможно да имате красива коса при нездраво тяло. Приемайте повече плодове и зеленчуци, храни богати на протеини, цинк и омега 3. Такива са месото, ядките, морските дарове, рибата, бобовите култури и др.

#6 Спортувайте

Факт е, че морето вече е зад гърба ни и няма да се налага да се разхождаме по бански, но това не означава да спрем да спортуваме. Физическите упражнения повдигат тонуса, ускоряват метаболизма и са едно от основните средства за справяне със стреса.

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *